Kāpostu raudzēšanas tradīcija, kā izrādās, ir senāka par Ķīnas mūri, taču lieliski saglabājusies līdz mūsdienām. Kāds ir iemesls tik pārsteidzošam ilgmūžībai un kā skābēti kāposti ir noderīgi?
Mēs mēģināsim atbildēt uz šiem jautājumiem, un vienlaikus pastāstīt, kam jāuzmanās, ēdot kraukšķīgus našķus, un kuram no tā jāatsakās pavisam.
Kādas ir skābo kāpostu priekšrocības?
Uzlabo gremošanu
Mūsu senčiem nebija ne mazākās nojausmas par labvēlīgajām baktērijām, kas mīt gatavos mājās gatavotos fermentos. Ja nebija ledusskapju, viņi izmantoja fermentācijas procesu galvenokārt, lai saglabātu pārtiku starp ražas novākšanu.
Lasi arī: Austrumu prognoze nedēļai no 2023. gada 25. septembra līdz 1. oktobrim: daudziem liktenīgs laiks!
Šodien mēs zinām, ka skābētu kāpostu laikā baktērijas pārvērš cukuru pienskābē, kas uzlabo zarnu mikrofloru un ir ļoti noderīga cilvēkiem ar lēnu vielmaiņu. Tajā pašā laikā dārzeņos atlikušās vielas netiek iznīcinātas, un tā uzturvērtība, to uzglabājot, pat palielinās.
Turpinājums nākošajā lapā…